Groeien doen we samen!

Uilenspel biedt buurtgerichte schoolse ondersteuning aan kinderen uit de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen.

De Uilenspelvrijwilligers gaan 1 uur per week langs aan huis bij een gezin in hun buurt en begeleiden het kind en de ouders bij de schoolse context. Doordat vrijwilliger en gezin lange tijd (minstens een schooljaar) samen op pad gaan, leren ze elkaar beter kennen en kan er een vertrouwensband ontstaan. Het netwerk van zowel het gezin als de vrijwilliger verbreedt. Vanuit deze vertrouwensband kan de vrijwilliger het gezin ook mee op sleeptouw nemen naar buurtactiviteiten en dienstverlening.

Uilenspel is actief in de wijken: Sint-Amandsberg/Dampoort, Sluizeken-Tolhuis-Ham, Macharius-Heirnis, Brugse Poort en de Muide.

Amir legt het graag via dit filmpje even uit.

Gezocht: enthousiaste Gentse buurtbewoners

Wil je de buurt waarin je woont eens op een andere manier leren kennen?

Kan je een uurtje per week vrijmaken om als vrijwilliger langs te gaan bij een gezin
voor schoolse ondersteuning?

Of steek je liever achter de schermen de handen uit de mouwen?

Dan ben jij de persoon die we zoeken!​ Iedereen met een gezonde dosis enthousiasme is welkom in ons Uilenspelnest!

Interesse? Neem contact op via info@uilenspel.be, via 09/351 51 15

of kom naar onze infoavond!

17 september om 19u30 op het Uilenspelkantoor (Steendam 84)

Meer informatie is hier te vinden!

Lees meer!

Uilensoep met balletjes

KLIK HIER VOOR MEER INFO!
Met veel trots stelt Uilenspel ‘Uilensoep met balletjes’ voor: een multicultureel kook-doe-boek voor kinderen vanaf 5 jaar.

Steun Uilenspel

De vrijwilligers en teammedewerkers van Uilenspel zetten zich dagelijks in in de strijd tegen sociale ongelijkheid. Het streefdoel is een samenleving waar iedereen gelijke kansen krijgt en heeft!

Wil jij samen met vele anderen meebouwen aan dit verhaal? Dat kan via een financiële gift, door vriend van Uilenspel te worden, via sponsoring, door een kook-doe-boek te kopen, enz.

Lees meer!