Maart 2019

 
 

5de editie Kunstfestival

​De 5de editie van het Kunstfestival staat helemaal in het teken van “Verjaardag”. Want Uilenspel viert zijn 10de verjaardag. Er wordt samen gezongen, gedanst, geknutseld, en… vooral FEEST gevierd!

 

December 2018

 
 

Tiende verjaardag

Uilenspel viert zijn 10de verjaardag eind 2018 in de Handels-beurs met een fantastische verjaardagsshow in aanwezigheid van vrijwilligers en sympathisanten.

 

November 2018

 
 

Jong en Wijs prijs Stad Gent

Met de Jong en Wijs-prijs beloont de Stad Gent elk jaar mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad te maken. Vzw Uilenspel werd voor de derde keer op rij genomineerd én sleept in 2018 met trots de prijs in de wacht.

 

September 2018

 
 

Opstart antenne Ledeberg en Bloemekeswijk

Verschillende wijken in Gent voelen de nood aan schoolse ondersteuning. In september 2018 breidt Uilenspel uit met niet één maar twee wijken! Ondertussen bereikt Uilenspel 8 wijken in het Gentse.

 

December 2017

 
 

Uilenspel wint de Samenlevingsprijs

Uilenspel wordt vanuit stad Gent erkend als organisatie die zich belangeloos inzet voor het samen leven in de stad en wint de samenlevingsprijs in de categorie Social Profit.

 

Maart 2017

 
 

Aanwerving vierde personeelslid

Uilenspel blijft groeien in het aantal vrijwilligers en het aantal ondersteunde kinderen. Extra personeel is

een must om te blijven groeien. ​In september 2015 werd een derde personeelslid aangeworven. En in maart 2017 komt er een vierde personeelslid bij.

 

December 2016

 
 

Uilensoep met balletjes

Uilenspel lanceert Uilensoep met balletjes. Dit doe- en kookboek is ontwikkeld samen met Wim Ballieu en Uilenspelkinderen. In het boek worden heerlijke receptjes op kindermaat aangevuld met educatieve spelletjes en verrassende weetjes.

 

Januari 2016

 
 

De kaap van 250 vrijwilligers is overschreden!

Uilenspel telt in januari 2016 maar liefst 267 vrijwilligers! 183 begeleiders ondersteunen wekelijks een Uilenspelgezin en 84 vrijwilligers steken achter de schermen graag de handen uit de mouwen.

 

September 2015

 
 

Opstart antenne Muide

​Uilenspel gaat in op de vraag van het gestopte project ‘PimPamPoentje’ in de Muide om deze wijk voortaan ook als werkingsgebied te nemen.

 

Januari 2014

 
 

Opstart antenne Macharius-Heirnis

​Ook in de wijk Macharius-Heirnis wordt de vraag naar ondersteuning gesteld en zijn er heel wat gemotiveerde buurtbewoners. Uilenspel breidt de werking ook naar deze wijk uit.

 

Oktober 2013

 
 

Eerste editie van het Kunstfestival

Uilenspel is van mening dat elk kind alle kansen moet kunnen krijgen om zijn of haar talenten te kunnen ontdekken en ontwikkelen. Vanuit dit opzicht organiseert de vzw het Kunstfestival. De eerste editie was een hartverwarmende knaller.

 

Januari 2013

 
 

Opstart antenne Sluizeken-Tolhuis-Ham

Uilenspel opent een vierde antenne, en begeleidt in totaal 136 gezinnen in het schooljaar 2012 - 2013

 

Januari 2012

 
 

Aanwerving tweede personeelslid

Dankzij vele private sponsors en een subsidie van het Impulsfonds voor Migranten kan Uilenspel een tweede personeelslid in dienst nemen.

 

Januari 2012

 
 

Opstart Antenne Brugse Poort

We spelen in op de grote vraag vanuit de Brugse Poort en starten een nieuwe lokale antenne op. 15 vrijwilligers starten op in de Brugse Poort. In totaal begeleidt Uilenspel 82 gezinnen in het schooljaar 2011-2012.

 

Juni 2011

 
 

Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs

​Uilenspel mag de prijs “eerste laureaat van de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs” in ontvangst nemen in het Paleis!

 

September 2010

 
 

Aanwerving eerste personeelslid

Dankzij middelen van het SD Worx Fonds kan Uilenspel een coordinator aanwerven. Uilenspel is aan het einde van het schooljaar 2010-2011 actief over heel Sint-Amandsberg met een 60-tal vrijwilligers

 

September 2009

 
 

Opstart antenne Gent-Dampoort

Uilenspel breidt de werking uit richting Gent-Dampoort. Bij de opstart van het nieuwe schooljaar kunnen we rekenen op een 40-tal vrijwilligers.

 

Januari 2009

 
 

21 Vrijwilligers vliegen erin!

Opstart van 21 enthousiaste vrijwilligers die elk een kind aan huis begeleiden in de Bernadettewijk.

 

December 2008

 
 

Oprichting Uilenspel vzw

Een aantal buurtbewoners van de sociale tuinwijk Sint-Bernadette en omgeving willen een antwoord geven op de grote vraag naar schoolse ondersteuning. Uilenspel ziet het levenslicht op 8 december 2008!