Afsluiten schooljaar

03-07-2019

Om het schooljaar af te sluiten, werd op vrijdag 28 juni een bedankingsetentje georganiseerd voor de vrijwilligers. Het voorbije schooljaar gingen meer dan 200 vrijwilligers wekelijks bij een gezin aan huis om schoolse ondersteuning te bieden. Uit de impactmeting blijkt dat 83% van de kinderen zelf vindt dat het leuker is in de klas dankzij de begeleiding. Ook 76% van de leerkrachten vindt dat Uilenspel een positieve invloed heeft op de motivatie van de kinderen in de klas.

Een dikke merci dus aan iedereen voor de inzet!

 

Jaarverslag 2018

01-07-2019

Benieuwd welke activiteiten we allemaal organiseerden in 2018?

En wat de impact is van onze werking?

Lees dan het jaarverslag op www.issu.com of bestel een exemplaar bij info@uilenspel.be


 

Uilenspel valt in de prijzen

05-06-2019

De Megafoon, een initiatief van v.z.w. Oikonde Leuven, bekroont initiatieven die bijdragen aan een meer zorgzame samenleving. Uilenspel was één van de 5 laureaten en mocht 2.500€ en een kunstwerk in ontvangst nemen.

 

Uilenspel Kunstfestival 2019

16-03-2019

Op zaterdag 16 maart 2019 werd het Monasterium Poortackere in centrum Gent weer omgetoverd tot één groot Kunstfeest voor kinderen!

Er werd gezongen, gedanst, geknutseld,en… FEEST gevierd! Want Uilenspel bestaat 10 jaar en dit was de 5de editie van het Kunstfestival.

Meer info en sfeerbeelden van het voorbije Kunstfestival vind je hier : www.uilenspel-kunstfestival.be

 

10 jaar Uilenspel

17-01-2019

​Op 8 december 2018 vierde Uilenspel zijn 10de verjaardag. Al 10 jaar zetten onze vrijwilligers zich in voor schoolse ondersteuning aan huis. Wat ontstond als een klein buurtinitiatief groeide uit tot een heuse vzw met meer dan 240 vrijwilligers en dat werd natuurlijk gevierd! Tijdens een fantastische verjaardagsshow in de Handelsbeurs namen vrijwilligers en sympathisanten een duik in het verleden en wierpen ze een blik op de toekomst.

Wie nog even wil nagenieten of wie er niet kon bijzijn, kan kijken naar de aftermovie die gemaakt werd.

 

Uilenspel wint de Jong en Wijs-prijs!

05-10-2018

Met de Jong en Wijs-prijs beloont de Stad Gent elk jaar mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad te maken. Elke Gentenaar kon iemand nomineren, waarna een jury (die voor de helft uit jongeren bestond) de winnaars selecteerde uit 21 inzendingen.

Vzw Uilenspel werd voor de derde keer op rij genomineerd én sleept nu de prijs in de wacht. Op 4 oktober mochten we samen met de andere winnaars de prijs in ontvangst nemen.

Wij zijn natuurlijk heel blij met deze erkenning. Bedankt Gent en iedereen die op ons stemde!

winnaars
jong en wijs prijs 2018

 

Nieuw zakboekje en jaarkalender

01-09-2018

​In het begin van het nieuw schooljaar verscheen ook het nieuw zakboekje en de jaarkalender voor de Uilenspelvrijwilligers. Met een overzicht van de belangrijkste activiteiten en vormingen voor het schooljaar 2018-2019.

 

Infomoment ‘vrijwilliger worden bij Uilenspel’

27-08-2018

Je bent een betrokken Gentse buurtbewoner en je voelt het kriebelen om vrijwilliger te worden bij Uilenspel… Maar je weet het toch nog niet helemaal zeker?

Kom dan zeker eens langs op onze infoavond. We vertellen er graag wat Uilenspel te bieden heeft en wat je als vrijwilliger bij Uilenspel kan verwachten en betekenen. Geheel vrijblijvend, zonder enige verplichting achteraf!

We zoeken voor het nieuwe semester vooral begeleiders voor huiswerkbegeleiding, maar ook helpende handen bij activiteiten of vormingen, enthousiaste administratieve hulp, geboren promo-talenten, enz. blijven welkom.

Kortom, iedereen met een gezonde dosis enthousiasme is welkom in ons Uilenspelnest! Neem gerust je vrienden, familie, buren, collega’s ... mee.

Maandag 17 september om 19u30 op het Uilenspelkantoor (Steendam 84)

Meer informatie is hier te vinden!

 

Op naar de zomer!

30-06-2018

Naar goede gewoonte werd ook dit jaar het einde van het schooljaar en de intocht van de zomer gevierd.

Onze Uilenspelkinderen waren voor één dag professor tijdens de fantastische kinderlabo’s van de Artevelde Hogeschool en Marleen Van Schoor voorzag een kleuren wijze activiteit. Foto’s van deze creatieve zonovergoten dag zijn terug te vinden op onze facebookpagina.

De allerlaatste dag van het schooljaar mochten onze vrijwilligers aanschuiven voor een heus ‘dankjewel-buffet’. Het gezellig weerzien werd een prachtige afsluiter van het schooljaar. Ook daar werden prachtige foto’s genomen die uiteraard op onze facebookpagina te bezichtigen zijn.

 

Jaarverslag 2017

04-05-2018

​2017 was voor Uilenspel een jaar vol boeiende uitdagingen en nieuwe samenwerkingen, ook vielen we in de prijzen! We goten alles in een jaarverslag zodat u nog kan nagenieten.

Dat Uilenspel ook dit jaar een verschil maakt en een impact heeft om u tegen te zeggen, kan je lezen in onze impactmeting.

Klik hier voor het jaarverslag en hier voor de impactmeting.

 

2018, we zijn er ingevlogen!

08-01-2018

Op onze nieuwjaarsreceptie in Drongen werden heel wat luisterende en knutselende kinderen gespot! Foto’s van deze fijne winterdag zijn te vinden op onze facebookpagina.

Heel wat mensen besloten om ook dit jaar mee te schrijven aan Het Uilenspelverhaal, ondertussen worden er dan ook 222 kinderen ondersteunt door 208 begeleiders. Daarnaast nemen 95 vrijwilligers een ander engagement op binnen de werking. 2018 starten we met maar liefst 303 vrijwilligers!

 

Uilenspel wint de Samenlevingsprijs!

11-12-2017

​Met de Samenlevingsprijs huldigt de Stad Gent elke twee jaar mensen en organisaties, die zich belangeloos inzetten voor het samenleven in de stad, met oog voor het welzijn, de gezondheid en gelijke kansen voor haar inwoners.

Op vrijdag, 9 december, mocht Uilenspel deze prijs in de categorie Social Profit in ontvangst nemen.
Wij zijn dan ook heel blij met deze erkenning, bedankt Gent en iedereen die op ons stemde!

 

We zijn vertrokken!

24-10-2017

​Zondag 22 oktober ontmoetten nieuwe vrijwilligers en vaste waardes elkaar in het buurtcentrum van Sint-Amandsberg. We klonken de glazen en het nieuwe werkingsjaar werd ingezet met een knaller. We genieten nog even na van deze gezellige ochtend met deze fijne sfeerbeelden!

156 vrijwilligers zijn ondertussen aan de slag als begeleider en we kunnen rekenen op 99 helpende handen achter de schermen.Uilenspel is helemaal klaar om in dit fantastisch werkjaar te vliegen!

 

Dank-OEHOE-wel

24-06-2017

​Het schooljaar zit er op!

Tijd om al die fantastische mensen die Uilenspel mee hebben ondersteund eens extra te verwennen. Vrijdag, 23 juni, schoven onze vrijwilligers de voetjes onder tafel en hoefden zij eens niets te doen! Een gezellig samenzijn, verhalen delen en toosten op elkaar, voor één keer stond de ganse avond in teken van hen!

Jullie zijn allemaal ENORM bedankt!

We wensen jullie alvast mooie zomermaanden toe en tot volgend schooljaar!

 

Slotfeest

22-05-2017

​Op 20 mei 2017 vierden we samen met vrijwilligers en Uilenspelkindjes, mama’s en papa’s alweer een prachtig Uilenspel-jaar! Het werd genieten van een dag vol leuke activiteiten, blotevoetenavontuur, lekkers en een heel gezellig samenzijn.

De foto’s van deze feestelijke dag zijn op onze Facebookpagina terug te vinden.

 

Jaarverslag 2016

03-04-2017

​2016 zat boordevol nieuwe uitdagingen en lekkere creaties, de ingrediënten van dit jaar schreven we neer in een verslag en we voegden er meteen een impactmeting aan toe!

Klik hier voor het jaar verslag en hier voor de impactmeting.

 

Kunstfestival

18-03-2017

Het Kunstfestival was ook dit jaar een daverend succes, meer dan 590 bezoekers maakten deze dag onvergetelijk! Op 18 maart werd het Monasterium Poortackere in hartje Gent omgetoverd tot een groot kinderkunstatelier waar talenten ontdekt werden.

Afrikaans dansen, vertoeven tussen de sterren, een droomhuisje creëren, smullen én buikjes vullen, alles was mogelijk op deze wondervolle dag! Alle activiteiten werden stuk voor stuk fantastisch begeleid door verschillende partners en de vele vrijwilligers, Ook de Uilenspelkinderen zwoegden in de weken voorafgaand aan een eigen familieportret en deze werden dan ook met trots tentoongesteld.

We kunnen nagenieten van een prachtige dag vol kunstzinnige activiteiten en heel veel vrolijke kindersnoetjes!

Wie de sfeer nog even wil opsnuiven van deze prachtige dag, alle foto’s zijn terug te vinden op de website van het kunstfestival en onze facebookpagina.

 

Kaap van 300 vrijwilligers bereikt!

12-02-2017

​Veel mensen voelden de uilenkriebels en werden vrijwilliger bij Uilenspel, ondertussen kan de vzw rekenen op de kracht van meer dan 300 prachtige vrijwilligers!

220 vrijwilligers gaan wekelijks langs bij hun Uilenspelgezin en begeleiden zo samen 242 kinderen. Naast deze begeleiders dragen nog eens 84 vrijwilligers achter de schermen hun steentje bij.

Groeien doen we samen!

 

Uilenspel lanceert…

13-12-2016

...‘Uilensoep met balletjes’​

Op 12 december stelde Uilenspel, samen met Wim Ballieu, vol trots het doe-en kookboek ‘Uilensoep met balletjes’ voor in het Hof van Gruuthuuse. Tijdens de smakelijke avond kon reeds geproefd worden van verschillende recepten uit het uniek doe- en kookboek.

In ‘Uilensoep met balletjes’ worden heerlijke receptjes op kindermaat aangevuld met educatieve spelletjes en verrassende weetjes. Het vrolijke boek slaat bruggen tussen verschillende culturen en nodigt klein en groot uit om samen te kokkerellen, te spelen én te leren.

Zin om zelf aan het kokkerellen, tekenen, kleuren, doen,.. te gaan? Meer informatie over het uniek doe- en kookboek ‘Uilensoep met balletjes’ vind je hier.